Cumpărați mașina dvs. clasică în siguranță online | Contactați-ne prin e-mail sau telefon | Datorită reglementărilor covid-19, showroom-ul nostru este închis

Bouwjaren1952 Jaguar XK120

Modelul XK120 nu a fost niciodată intenționat să devină un model de producție volumetrică. În momentul dezvăluirii sale în 1948, Jaguar avea un motor pe care dorea să îl debuteze, dar sedanul mare pentru care era destinat nu era pregătit. Această mașină, Jaguar MK VII, va apărea mai târziu în 1950. Între timp, într-o încercare disperată de a provoca excitare, a fost proiectat mașina XK Open 2 Seater Super Sports. Mai târziu numit XK120 datorită vitezei maxime de 120 mph, Super Sports va fi proiectat ca o mașină de prezentare pentru show-ul de mașini 1948. Folosind o versiune prescurtată a șasiului care a fost proiectat pentru MK VII și noul motor Jaguar XK, XK120 a transformat rapid capul.

În căutarea unui Jaguar clasic?

Jaguar XK120 a fost o senzație instantanee. Acesta a fost reproiectat în oțel, mai degrabă decât corpul din aluminiu original, astfel încât ar putea fi produs pe o linie de producție. 1952 Jaguar XK120 a fost disponibil ca un Roadster și ca un Fixed Head Coupe (FHC). Astăzi, ambele modele sunt extrem de căutate.

Jaguar Classic Cars de vânzare