Cumpărați mașina dvs. clasică în siguranță online | Contactați-ne prin e-mail sau telefon | Datorită reglementărilor covid-19, showroom-ul nostru este închis

Bouwjaren1951 Jaguar XK120 Roadster

Influențată de WW II, industria auto britanică a fost lovită puternic în aceste vremuri. Mulți producători au ieșit din afaceri din cauza lipsei de fonduri, a deficitului de combustibil și de aprovizionare sau a distrugerii fabricilor lor. Pentru a rămâne în afaceri, Jaguar ar avea nevoie de o linie solidă de producție, astfel încât a fost lansat Jaguar XK120 Roadster. Primele modele XK120 Roadster sunt adesea denumite aliajele Jaguar XK120. 1951 Jaguar XK120 Roadster a fost conceput pentru a fi o mașină de producție de prestigiu și cu un număr redus de mașini de producție, însă cererea ridicată de la public ar ține XK ca parte a gama Jaguar de zeci de ani. Corpul mașinii amintea curbele franceze produse de Bugatti în timpul 1930-urilor și 1940-urilor.

În căutarea unui Jaguar clasic?

1951 Jaguar XK120 Roadster a fost alimentat de un motor 160 hp, 3.4 litru, inline-6 cyl, cu o viteză maximă de 120 mph. Proiectat ca o mașină de turism, mulți au fost de fapt folosiți ca mașini de curse în timpul zilei. Dacă vă gândiți să cumpărați un Jaguar XK120, frânele cu tambur sunt, de obicei, cea mai mare slăbiciune a acestora, care purtau repede. Majoritatea colecționarilor idolizează modelul Jaguar XK120 pentru curbura sa frumoasă.

Jaguar Classic Cars de vânzare