Cumpărați mașina dvs. clasică în siguranță online | Contactați-ne prin e-mail sau telefon | Datorită reglementărilor covid-19, showroom-ul nostru este închis

Bouwjaren1948 Jaguar XK120

Modelul 1948 Jaguar XK120 a fost prezentat la Salonul Auto de la Londra din octombrie 1948. Această mașină sport de lux avea totul; un șasiu incredibil de puternic, un motor care ar fi fost mândru să conducă orice motor Grand Prix și unele dintre cele mai atrăgătoare modele. Acesta nu a fost doar primul motor lansat de Jaguar; a fost primul motor mondial în masă produs cu arbori cu came duble și camere de ardere hemisferice. Un astfel de motor a fost văzut doar în mașinile de curse extrem de costisitoare. Capabil să ajungă la kilometri 120 pe oră, Jaguar 1948 a fost cea mai rapidă mașină a zilei. Cu intenția de a face doar câteva sute de mașini, prima serie de producție a modelului Jaguar XK 120 a oferit modele din aluminiu, însă cererea copleșitoare la convins pe William Lyons să pună roadster-ul în producție și să treacă corpurile în oțel presat.

În căutarea unui Jaguar clasic?

Dacă intenționați să cumpărați un Jaguar XK120 1948, primele mașini 242 construite manual, cu corpuri de aluminiu, sunt foarte căutate pentru raritatea lor. În general, Jaguar XK120 era disponibil în variantele convertibile 2: un Roadster, care a fost desemnat OTS în America pentru Open Two-Seater și un Douphead Coupe de la 1953. Un coupe Fixed-Head a fost de asemenea disponibil de la 1951.

Jaguar Classic Cars de vânzare