Cumpărați mașina dvs. clasică în siguranță online | Contactați-ne prin e-mail sau telefon | Datorită reglementărilor covid-19, showroom-ul nostru este închis
Accesați inventarul Vinde-mi mașina

Volkswagen Karmann Ghia

Volkswagen Karmann Ghia este un coupe 2 + 2 și convertibil comercializat de la 1955-1974 de către Volkswagen. Combinând șasiul și mecanica tipului 1 (Beetle), stilul lui Luigi Segre al carrozzeriei italiene Ghia și caroseria manuală realizată de constructorul german de autocare Karmann.
Karmann Ghia a fost desemnat intern tipul 14. În 1961, Volkswagen a introdus o variantă, tipul 34 - cu caroserie unghiulară și bazată pe noua platformă de tip 3.
Producția sa dublat la scurt timp după introducerea sa, devenind cea mai importată mașină în SUA. Designerul industrial american Walter Dorwin Teague a selectat Tipul 14 pentru lista sa de produse cele mai frumoase din lume.
Peste 445.000 Karmann Ghias au fost produse în Germania, fără a include varianta Type 34. Karmann Brazil a produs mașini 41.600 la nivel local pentru America de Sud între 1962-1975.

Volkswagen Classic Cars De Vânzare

Modelul 14 a debutat la Salonul Auto de la Paris în octombrie 1953 ca concept de design creat pentru Ghia de Luigi Segre.

La începutul 1950-urilor, Volkswagen producea mașina cu economie, tip 1 (Beetle). Cu o creștere a standardelor de viață postbelice, directorii de la Volkswagen au propus adăugarea unui model halo la gama sa de modele, contractând cu producătorul german de autocamioane Karmann pentru fabricarea sa.
Spre deosebire de corpul sudat al mașinii Beetle, cu panouri ascuțite, panourile Karmann Ghia au fost sudate în formă de mână, în formă de mână și netezite cu cârligul englez, într-un proces consumator de timp, proporțional cu producătorii de vârf, rezultând Karmann Prețul mai mare al lui Ghia.
Designul și prototipul au fost bine primite de directorii Volkswagen, iar în august 1955 primul tip 14 a fost fabricat în Osnabrück, Germania. Peste 10.000 de exemplare au fost vândute în primul an.
Tipul 14 a fost comercializat ca un 2 + 2 practic și stilat, mai degrabă decât o mașină sport adevărată. Pe măsură ce au distribuit motoare, deplasarea motorului Type 14 a crescut simultan cu tipul 1 (Beetle), ajungând în cele din urmă la o deplasare a 1584cc, producând hp 60.
În august 1957, VW a introdus o versiune decapotabilă a Karmann Ghia. Schimbările exterioare din 1961 au inclus grile față mai largi și cu aripi, faruri spate mai înalte și mai rotunjite și faruri mutate într-o poziție mai înaltă - cu modelele anterioare și amplasarea farurilor inferioare numite faruri joase. Designerul italian Sergio Sartorelli, designerul de tip 34, a supravegheat diferitele restilizări ale tipului 14.

Cumpărarea unui Volkswagen Karmann Ghia?

Modelul 1967 14 Karmann Ghia convertibil a câștigat notorietate în televiziunea americană ca fiind mașina condusă de agentul CONTROL 86 Maxwell Smart în creditele de deschidere din anotimpurile a treia și a patra a lui Get Smart.

În 1970, farurile laterale mai mari au integrat luminile de mers înapoi și semnalele de întoarcere mai mari. Încălzitoarele mai mari și mai largi au sporit vizibilitatea laterală și, în același timp, barele de protecție mari din secțiunea pătrată au înlocuit originalele rotunde rotunde. Numai pentru modelul american, modificările 1973 mandatate de Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi au inclus barele de protecție pentru absorbția energiei. Un raft cu pachete de covoare a înlocuit bancheta din spate.
La sfarsitul 1974 masina a fost inlocuita de catre Porsche 914 si Scirocco bazat pe Golf / Rabbit.

Volkswagen Karmann Ghia

E & R Classics, specialistul dvs. în mașinile clasice Volkswagen!

Faceți clic aici pentru a vedea inventarul nostru


Care sunt avantajele achiziționării unei mașini Volkswagen Karmann Ghia la ER Classics?
- Un mare sortiment de mașini clasice de vânzare
- Toate mașinile sunt verificate cu atenție de mecanicii din atelierul nostru
- MOT, sudura si procedurile de interior pentru masina voastra Volkswagen Karmann Ghia
- Mecanicii mei vechi de specialitate pot avea grijă de toate procedurile
- Putem avea grijă de reparații, întreținere și nevoi personalizate
- Restaurarea completa a masinii voastre Volkswagen Karmann Ghia
- Vă putem livra mașina clasică în orice țară europeană