15 august (Adormirea Maicii Domnului) SHOWROOM ÎNCHIS - iulie și august DESCHIS ca de obicei
Accesați inventarul Vinde-mi mașina

Porsche 356

Porsche 356 a fost primul automobil de producție al companiei. Era o mașină sport cu 2 uși cu tracțiune spate ușoară și ușor de manevrat, disponibilă în configurații deschise și coupe hardtop. Inovațiile de design au continuat pe parcursul anilor de fabricație, contribuind la succesul și popularitatea sporturilor cu motor. Producția a început în 1948 la Gmünd, Austria, unde au fost construite aproximativ cincizeci de mașini. În 1950 fabrica sa mutat la Zuffenhausen, Germania, iar producția generală a modelului 356 a continuat până în aprilie 1965, mult după ce modelul de înlocuire 911 și-a făcut debutul în toamna anului 1963.

Porsche Classic Cars De Vânzare

Înainte de al doilea război mondial, Porsche a proiectat și construit trei mașini tip 64 pentru o cursă 1939 Berlin-Roma care a fost anulată. În 1948 a fost finalizat prototipul tubular 356 al șasiului median, numit "No. 1". Aceasta a dus la o dezbatere cu privire la "primul" automobil Porsche, dar 356 este considerat de Porsche ca fiind primul său model de producție.

356 a fost creat de Ferdinand "Ferry" Porsche. La fel ca vărul său, Volkswagen Beetle, 356 era o mașină cu patru cilindri, răcită cu aer, cu motor spate, cu tracțiune spate, care utilizează o structură unitară a caroseriei și a caroseriei. În timp ce caroseria modelului 356 era un design original al angajatului Porsche Erwin Komenda, mecanicele sale (inclusiv motorul, suspensia și șasiul) erau derivate de la Volkswagen. Primul 356 a fost certificat rutier în Austria la 8 iunie 1948 și a folosit multe piese Volkswagen pentru economia producției. Totuși, rapid, Porsche a reproiectat și rafinat mașina, concentrându-se pe performanță. La sfârșitul anilor '50, mai puține piese erau împărțite între Volkswagen și Porsche. Primele 356 de caroserii auto produse la Gmünd erau fabricate manual din aluminiu, dar când producția s-a mutat la Zuffenhausen, Germania, în 1950, modelele produse acolo erau din oțel.

Cumpărați un Porsche 356?

Puțin observat la început, primele 356-uri vândute în primul rând în Austria și Germania. Porsche a luat doi ani, începând cu primul prototip de la 1948, pentru fabricarea primelor automobile 50. Începând cu 1950-urile timpurii, 356 a câștigat un renume printre entuziaștii de pe ambele maluri ale Atlanticului pentru aerodinamică, manipulare și calitate excelentă a construcției. A fost obișnuit ca proprietarii să concureze mașina și să o conducă pe stradă. Creșterea succesului cu mașinile de curse și de mașini rutiere a adus comenzi Porsche pentru unitățile 10000 de peste 1964, iar până la încheierea producției 356 în 1965 a fost produs aproximativ 76000.

Porsche 356

E & R Classics, specialistul dvs. în Porsche Classic Car!

Faceți clic aici pentru a vedea inventarul nostru


Care sunt avantajele achiziționării unei mașini Porsche 356 la ER Classics?
- Un mare sortiment de mașini clasice de vânzare
- Toate mașinile sunt verificate cu atenție de mecanicii din atelierul nostru
- MOT, proceduri de sudura si interior pentru masina ta Porsche 356
- Mecanicii mei vechi de specialitate pot avea grijă de toate procedurile
- Putem avea grijă de reparații, întreținere și nevoi personalizate
- Restaurarea completa a masinii dvs. Porsche 356
- Vă putem livra mașina clasică în orice țară europeană