1 noiembrie (Ziua Tuturor Sfinților) DESCHIS - Duminică 7 noiembrie EXTRA DESCHIS de la 12:00 la 16:00
Accesați inventarul Vinde-mi mașina

Mercedes-Benz SL

Clasa Mercedes-Benz SL este fabricată din 1954. Un importator american, Max Hoffman, a venit cu ideea inițială a mașinii care urma să creeze o mașină Gran Prix tonificată. Primul model al clasei SL a fost 300 SL. 300 SL era cunoscut pentru ușile sale de tras. În cadrul clasei SL au fost fabricate mai multe variante ale vehiculului. Prescurtarea SL nu a fost explicată niciodată de Mercedes. Presupunerea a fost că scrisorile erau pentru Sport Leicht. Cu toate acestea, din 2017 se crede că prescurtarea înseamnă cuvintele germane „Super Leicht”, în engleză super light. Mașina are șase generații.

Mercedes-Benz Classic Cars de vânzare

În 1954, prima generație a clasei SL a devenit un fapt cu coupé-ul care a inclus uși de tras. Trei ani mai târziu, modelul 300 SL a funcționat ca succesiunea loviturii de stat. După apariția modelului de patru cilindri 190 SL în 1955, producția clasei SL a început să crească. Producția 190 SL și 300 SL s-a încheiat în 1963. Nu după mult timp a venit 230 SL. Mașina care includea o talie joasă și ferestre mari de seră curbată aveau și un motor cu șase cilindri. Proiectarea mașinii a fost făcută de Paul Bracq. După câțiva ani de producție, motorul Mercedes-ului a primit o deplasare mai mare. Aceasta a dus la schimbarea numelui în 250 SL. În numai un an, mașina a primit o altă creștere a deplasării care a dus la schimbarea numelui în 280 SL. După 250 SL, s-au făcut modificări la interiorul mașinii, cum ar fi capitonarea tabloului de bord și volanul. În a treia generație, care a fost din 1971 până în 1989, mașina a fost cheltuită cu mai multe avantaje. Mașina include, de exemplu, 4 frâne cu oală modernă și discuri mai mari. Mai mult, exteriorul mașinii a fost construit cu un sistem de vopsea conceput pentru a oferi mai multă protecție împotriva ruginii. Chiar dacă exista un sistem special pentru prevenirea ruginii, mașinile încă se luptau cu o anumită cantitate de rugină.

Cumpărând un Mercedes-Benz SL?

Din 1989 până în 2002, au fost produse din nou variații multiple. 500 SL a atras multă atenție datorită geamurilor electrice, oglinzilor, scaunelor și acoperișului. Lucrul remarcabil despre cea de-a patra generație a fost faptul că modelul R129 a fost primul care a implementat o rulare automată a barelor de rulare în caz de rulare. Bara de rulare ar putea fi, de asemenea, coborâtă sau ridicată manual dacă șoferul ar prefera acest lucru. Oricum ar fi fost asigurat un aspect curat al mașinii. În 1994 au fost făcute mici modificări la exterior, de exemplu farurile din spate. În Europa, 300 SL a fost înlocuit de SL 280 și SL 320. SL 500 a rămas, la fel ca și alte modele precum SL 600. În clasa SL, unele modele au fost personalizate de AMG. Totuși, aceste mașini sunt limitate și rare. A cincea generație, R230, a inclus câteva caracteristici noi, cum ar fi un hardtop retractabil și ABC (controlul corpului activ). După 2004, modelele mai noi au inclus o transmisie cu 7 viteze care a fost succesorul transmisiei cu 5 viteze. Între 2008 și 2011 R230 a primit un facelift cu un motor revizuit și un nou față. Mașina a prezentat, de asemenea, far nou și un nou sistem de direcție sensibil la viteză. A șasea generație a inclus R231. Mașina a fost produsă în totalitate din aluminiu, ceea ce a dus la faptul că mașina cântărește mai puțin decât predecesorul său. Mai mult, mașina are, de exemplu, un sistem de ștergere / spălare parbriz adaptabil și un sistem FrontBass. Noul model este în contrast cu predecesorul său, mai lung și mai larg. Mașina a primit un facelift în 2016. Pentru exteriorul său, mașina are un capăt revizuit, un tratament cu grilă față și guri laterale mai puțin funcționale.

Mercedes-Benz SL

E & R Classics, specialistul tău Mercedes-Benz Classic Car!

Faceți clic aici pentru a vedea inventarul nostru

Care sunt avantajele achiziționării unei mașini Mercedes-Benz SL la ER Classics?
- Un mare sortiment de mașini clasice de vânzare
- Toate mașinile sunt verificate cu atenție de mecanicii din atelierul nostru
- MOT, sudură și proceduri interioare pentru mașina dvs. Mercedes-Benz SL
- Mecanicii mei vechi de specialitate pot avea grijă de toate procedurile
- Putem avea grijă de reparații, întreținere și nevoi personalizate
- Restaurarea completă a mașinii dvs. Mercedes-Benz SL
- Vă putem livra mașina clasică în orice țară europeană