Cumpărați mașina dvs. clasică în siguranță online | Contactați-ne prin e-mail sau telefon | Datorită reglementărilor covid-19, showroom-ul nostru este închis
Accesați inventarul Vinde-mi mașina

Jaguar XK140

Jaguar XK140 este o mașină sport fabricată de Jaguar în perioada 1954-1957. A fost succesorul XK120. Upgrade-urile au inclus mai mult spațiu interior, frâne îmbunătățite, deplasare sporită a suspensiei și amortizoare telescopice. XK140 a fost introdus la sfârșitul anului 1954 și vândut ca model din 1955. Modificările exterioare au inclus bare de protecție față și spate mai substanțiale cu suprasarcină și semnalizatoare intermitente deasupra barei de protecție față. Grila a rămas de aceeași dimensiune, dar a devenit o unitate turnată dintr-o singură bucată, cu mai puține bare verticale și mai largi. Insigna Jaguar a fost încorporată în învelișul grilei. O bandă de finisare cromată se întindea de-a lungul centrului capotei și al capacului portbagajului. O emblemă de pe capacul portbagajului conținea cuvintele „Winner Le Mans 1951–3”. Interiorul a fost făcut mai confortabil pentru șoferii mai înalți, deplasând motorul, paravanul de protecție și bordul înainte pentru a extinde spațiul picioarelor cu 3 inci. Două baterii de 6 volți, una în fiecare aripă frontală au fost montate pe FHC, dar Drop Heads și Open Two Seater aveau o singură baterie de 12 volți, instalată în aripa frontală pe partea pasagerului. XK140 a fost alimentat de motorul Jaguar XK cu modificările SE de la XK120, care au ridicat puterea specificată cu 10 CP la 190 CP brut la 5500 rpm. Chiulasa de tip C, preluată din catalogul XK120 și producând 210 CP la 5750 rpm, a fost opțională. În 1956 XK140 a devenit prima mașină sport Jaguar oferită cu transmisie automată. La fel ca în cazul modelului XK120, roțile din sârmă și evacuările duble erau opționale. Majoritatea XK140-urilor importate în Statele Unite aveau roți din sârmă. Mașinile cu roțile standard cu disc au praguri de protecție peste deschiderea roții din spate.

Jaguar Classic Cars de vânzare

Roadsterul (Open Two Seater in America) avea un blat ușor de pânză care se plia din fața vederii în spatele scaunelor. Interiorul era îmbrăcat în piele, inclusiv bord. La fel ca XK120 Roadster, versiunea XK140 avea o pânză detașabilă și perdele laterale din plastic pe ușile de tip barchetta din aliaj ușor. În comparație cu modelul XK120, partea superioară a ușii și panoul scuttle au fost reduse cu 2 inci, pentru a permite o poziționare mai modernă a volanului. Unghiul feței frontale a ușilor a fost schimbat de la 45 la 90 de grade. Drophead Coupé avea un blat de pânză căptușit mai voluminos, coborât pe corp în spatele scaunelor, un parbriz fix integrat cu caroseria, geamuri laterale înfășurate și un scaun mic din spate. De asemenea, avea un tablou de bord furniruit cu nuc și capace de ușă. Fixed Head Coupé împărtășea ornamentele interioare și scaunele din spate ale DHC. Prototipul Fixed Head Coupe a păstrat profilul de acoperiș XK120 Fixed Head, cu aripile frontale și ușile la fel ca Drophead. Odată în producție, acoperișul a fost prelungit, ecranul fiind așezat mai înainte, aripile frontale mai scurte și ușile mai lungi, ceea ce a dus la mai mult spațiu interior și spațiu pentru picioare.

Cumpărați un Jaguar XK140?

În mod realist, un stoc XK-140 SE ar putea atinge o viteză maximă de 120 până la 125 mph. Testul XK-140 MC de la Road & Track din iunie 1955 a înregistrat cea mai bună medie pe două sensuri de 2 mph. Cea mai bună alergare pe sens unic a fost de 120.3 mph. Testul Sports Cars Illustrated asupra aceluiași model din august 1 a avut cea mai rapidă medie pe două sensuri de 121.1 mph. Cea mai bună alergare pe sens unic a fost de 1957 mph. Timpii de accelerare de la 2 la 121 mph au fost de 1 secunde, 124 secunde și respectiv 0 secunde. Doar testul R&T a încercat 60-8.4 mph, care a durat 9.1 secunde.

Jaguar XK140

E & R Classics, specialistul tău în mașinile clasice Jaguar!

Faceți clic aici pentru a vedea inventarul nostru

Care sunt avantajele cumpărării unei mașini Jaguar XK140 la ER Classics?
- Un mare sortiment de mașini clasice de vânzare
- Toate mașinile sunt verificate cu atenție de mecanicii din atelierul nostru
- MOT, proceduri de sudura si interior pentru masina ta Jaguar XK140
- Mecanicii mei vechi de specialitate pot avea grijă de toate procedurile
- Putem avea grijă de reparații, întreținere și nevoi personalizate
- Restaurarea completa a masinii dumneavoastra Jaguar XK140
- Vă putem livra mașina clasică în orice țară europeană