NL EN US DE FR PL CZ ES PT IT SE HU GR RO SK JP CN AE IL

E & R Classics
Kleiweg 1 5145NA Waalwijk, Olanda
+ 31 416 751 393

Cumpărați mașina dvs. clasică în siguranță online | Contactați-ne prin e-mail sau telefon | Datorită reglementărilor covid-19, showroom-ul nostru este închis
Accesați inventarul Vinde-mi mașina

Austin Healey 100 / 6

British Motor Corporation a văzut Austin Healey ca pe o parte integrantă a gamei lor, așa că atunci când strategia motorului companiei s-a schimbat, era evident că marea mașină sport ar trebui să se schimbe și ea. În 1956, 100/4 a devenit Austin Healey 100/6. Vechiul A90 four era considerat învechit, așa că a fost înlocuit cu un nou șase drept de aproximativ aceeași dimensiune.

Austin Healey Classic Cars De Vânzare

Proiectarea a inclus o întindere a ampatamentului de 2 inci și repoziționarea unor componente în coadă pentru a face loc adăugării unor mici scaune cu cupă din spate. Stilul pentru Austin Healey 2/100 a fost cam la fel ca și predecesorul său, în afară de o nouă grilă ovală, parbriz fix, alegerea roților cu discuri de sârmă sau discuri din oțel și o capotă bombată cu o admisie mică de aer funcțional față. Marea diferență a fost noul motor cu 6 cilindri. Aceasta a fost unitatea corporativă BMC pentru mașini mari din seria C; o lucrare mare din fontă de 6 litri cu unelte de supapă, mai puternice decât vechile patru mari (2.64 vs. 102 de cai putere). La fel ca la BN90, o cutie de viteze cu 2 trepte era standard, deși la Austin Healey 4/100 (denumită BN6), overdrive-ul era o opțiune suplimentară.

Cumpărați un Austin Healey 100 / 6?

Toamna 1957 a adus două evoluții importante. Mai întâi a avut loc o mișcare strategică majoră, întrucât BMC a decis să centralizeze asamblarea tuturor mașinilor sale sportive; aceasta a însemnat că producția Austin Healey sa mutat de la Longbridge la fabrica MG de la Abingdon. Aproximativ în același timp a apărut un motor mult îmbunătățit, cu un cap cilindric revizuit și o distribuție mai eficientă, care a amplificat puterea de vârf la 117 bhp și a oferit o distribuție mai sportivă a cuplului. Două locuri au revenit ca o completare la linia cunoscută sub numele de BN6, în timp ce asamblarea BN4 a fost suspendată până când inventarul existent a fost eliminat.

AUstin Healey 100-6

E & R Classics, specialistul tău în mașina clasică Austin Healey!

Faceți clic aici pentru a vedea inventarul nostru

Care sunt avantajele achiziționării unei mașini Austin Healey 100-6 la ER Classics?
- Un mare sortiment de mașini clasice de vânzare
- Toate mașinile sunt verificate cu atenție de mecanicii din atelierul nostru
- MOT, sudare și proceduri interioare pentru mașina dvs. Austin Healey 100-6
- Mecanicii mei vechi de specialitate pot avea grijă de toate procedurile
- Putem avea grijă de reparații, întreținere și nevoi personalizate
- Restaurarea completa a masinii dvs. Austin Healey 100-6
- Vă putem livra mașina clasică în orice țară europeană