27 aprilie (Ziua Regilor) SHOWROOM ÎNCHIS


Henk vd berg

Numele meu este Henk van den Berg, mecanic polivalent la E&R Classics. Mi-am început cariera în 1977 la garajul local din sat, unde m-am chinuit cu totul. De la mașini la camioane, dar și mașini de tuns iarba și drujbe. Tot ce avea un motor a venit.

După această perioadă am lucrat o perioadă la un garaj auto universal care vindea și mașini de epocă. După aceea am început să refac mașinile clasice ca independent. Am restaurat clasicele de la început până la sfârșit și am lucrat la diverse Austin Healey, Jaguars, Triumphs, MG-uri și alte mașini de epocă. M-am ocupat și de întreținerea mașinilor clasice.

După ce am lucrat ca independent o perioadă, am început să lucrez pentru un colecționar cu o colecție privată de aproximativ 250 de mașini clasice. Aici am fost responsabil pentru păstrarea colecției în stare bună. Am lucrat și la clasice ale clienților colecționarului.

Între timp, lucrez de ceva vreme ca mecanic polivalent la E&R Classics.

Care a fost prima ta mașină și ce amintiri ai despre ea?
Prima mea mașină a fost un Datsun 1974 Z din 240. O mașină drăguță pe care am folosit-o ca șofer zilnic.

Mașina visurilor mele nu este o Jaguar E-Type sau Austin Healey...
Mașina visurilor mele nu este o Jaguar E-Type sau un Austin Healey, dar un Volvo 245. Cum îl numesc eu, o mașină pentru demnitari și spirite libere, practică și poate fi folosită oriunde. Am condus mai multe dintre aceste Volvo și nu m-au dezamăgit niciodată.

Să presupunem că ar trebui să dai cuiva un lift. Cine ar fi și de ce?
Dacă aș putea duce cuiva, acela ar fi Neil Armstrong, primul om de pe Lună. Un om care a dovedit că cu curaj, curaj și bun simț poți merge departe. Un erou absolut pentru mine.

Care este cea mai bună memorie a ta legată de mașină?
O amintire care a rămas mereu cu mine și despre care încă vorbim cu copiii noștri este o vacanță în Portugalia. Undeva la granița dintre Spania și Portugalia (în mijlocul neantului) un capac de ulei a zburat din chiulasa Volvo-ului nostru. Era weekend și nu erau garaje pe câmpuri sau drumuri. Apoi mi-a venit brusc prin minte că soția mea adusese o pungă de cartofi să mănânc în prima seară. Am folosit acești cartofi pentru a închide orificiul din chiulasă și i-am condus încă 500 km până am ajuns la adresa noastră de vacanță. Pentru a completa povestea, pe punga cu cartofi olandezi scria „Țara de origine: Portugalia”. Cum te inventezi...

Ce face ca o zi de lucru la E&R Classics să fie atât de distractivă pentru tine?
Că mai sunt niște clasici cu care m-am chinuit în mod regulat în 1977. Apoi simți din nou 16 în loc de 61. Acest sentiment este neprețuit pentru mine!