Iulie și august DESCHIS ca de obicei

Clasică asigura masina

Ce este asigurarea auto clasică?

Cu termenul de mașină clasică, toată lumea își imaginează o anumită mașină, dar ce înseamnă mai exact termenul de mașină clasică? O mașină primește termenul de mașină clasică dacă are mai mult de 30 de ani. Odată ce o mașină este clasificată drept mașină clasică, aceasta aduce o serie de avantaje, inclusiv asigurarea auto clasică.

În cele mai multe cazuri, cea mai bună asigurare pentru mașina dumneavoastră clasică este o asigurare ieftină cu cele mai bune condiții, sau cel mai bun raport preț/calitate cu condiții bune și corecte.

Comparați asigurarea auto clasică

Există mai multe petreceri care oferă asigurări auto clasice, care pot varia de la petreceri foarte mari la petreceri mai mici. Este înțelept să comparați polițele de asigurare relevante înainte de a încheia una. Există adesea diferențe semnificative de prime între diferiți asigurători. Condițiile pot varia considerabil de la o companie de asigurări la alta. Desigur, este păcat să plătești prea mult, iar compararea de multe ori durează doar câteva minute din timpul tău. Puteți economisi mult la prima dvs. cu aceasta.

Alegeți un comparator și completați detaliile mașinii dvs. clasice. Apoi comparați diferitele prime și condiții. Dacă există una care corespunde nevoilor dvs., de multe ori puteți încheia cu ușurință o asigurare auto clasică online.

Un exemplu de site pe care puteți compara polițele clasice de asigurare auto este de exemplu:

moneysupermarket.com

Cât costă o asigurare auto clasică?

La fel ca în cazul asigurării auto obișnuite, aveți și diferite segmente de preț cu mașinile clasice. Indiferent cât de scumpă este mașina ta clasică, pe lângă prețul de achiziție, există o serie de alte aspecte care pot determina în ce segment de preț ajunge mașina ta clasică. Gândiți-vă la alte aspecte de care trebuie să țineți cont, cum ar fi întreținerea, depozitarea și combustibilul.

Sunt diverse caracteristici pe care se bazează prima asigurării auto clasice. Cele mai importante două sunt valoarea estimată și vechimea mașinii clasice. În cele mai multe cazuri, prima crește cu o valoare mai mare. În unele cazuri plătiți o primă fixă.

Dacă ne uităm la vârsta unui vehicul, înseamnă că cu cât mașina dvs. clasică este mai veche, cu atât este mai mică prima.

Realizarea unui contract clasic de asigurare auto

Realizarea unui contract de asigurare auto clasică este foarte ușoară și accesibilă tuturor. Puteți face acest lucru cu ușurință online, telefonic sau la locația asigurătorului.

Atunci când încheiați un contract de asigurare auto clasică, compania de asigurări va ține cont de o serie de puncte, cum ar fi zona în care locuiți, dacă ați fost suspendat sau exmatriculat, numărul de ani fără daune pe care i-ați acumulat, dacă ați plătit întotdeauna toate facturile la timp și dacă nu ați avut permis de conducere sau cazier judiciar.

În cele mai multe cazuri, aplicarea pentru asigurarea auto clasică este aranjată în cel mai scurt timp și accesibilă tuturor.

Reguli pentru asigurarea unei mașini clasice

Condițiile și regulile sunt disponibile pentru fiecare asigurător. Câteva exemple de reguli care se aplică aproape oricărei companii de asigurări sunt:

- Trebuie să dețineți o altă mașină pe care o utilizați ca mașină zilnică.

- Mașina pe care o folosiți zilnic trebuie să fie asigurată la aceeași companie de asigurări.

- Există o vârstă minimă și maximă pentru mașină.

- Cu mașina se poate parcurge un număr maxim de kilometri pe an.

- Există o valoare maximă de evaluare.

- Trebuie să asigurați protecția și securitatea corespunzătoare a mașinii dvs. clasice.

De asemenea, este posibil să încheiați o asigurare auto clasică cu clauză de depozitare. Dacă acesta este cazul, trebuie să poți demonstra că mașina ta clasică este depozitată într-un spațiu închis între apus și răsărit. Acest lucru poate duce la o primă mai mică.

Prin urmare, nu este suficient să vă parcați mașina clasică într-o parcare care este accesibilă și altor persoane. Plasarea mașinii clasice sub un carport sau în spatele unui gard nu este, de asemenea, suficientă. Aceste cerințe diferă în funcție de asigurător, produs, tip și valoarea vehiculului. Prin urmare, este important să discutați acest lucru cu asigurătorul dvs. dacă credeți că vă veți califica pentru acest lucru.

Unele companii de asigurări de încredere din Anglia și SUA care oferă și asigurări auto clasice sunt: ​​Moneysupermarket, Admiral, Footman James, Lancaster, AXA, Adrian Flux, Carole Nash, Autoline și Swinton.