30 mai (Corpus Christi) SHOWROOM OPEN - duminică 2 iunie CARS & COFFEE și SHOWROOM EXTRA OPEN (10:00-14:00)


Joep Cox

Numele meu este Joep Cox, fotograf la E&R Classics. Am urmat cursul de fotografie la Sint Lucas. În timpul meu liber eram deja ocupat cu fotografierea mașinilor de epocă și, desigur, să fac asta profesia mea a fost, desigur, complet fantastică.

Prima mea mașină este o Mazda MX5 neagră din 1992. Datorită acestei mașini, am învățat eu să mă ocup de mașini (clasice) și le-am făcut complet rezistente la circuit. Când vremea este frumoasă, mă găsesc adesea pe Nürburgring, unde am făcut deja nenumărate ture pe Nordschleife.

Mașina mea de vis absolut este un Ferrari F1989 Competizione din 40. Îmi plac liniile acestui Ferrari clasic, combinate cu performanța sa.
 
Să presupunem că ar trebui să dai cuiva un lift. Cine ar fi și de ce?
Dacă aș putea ajuta pe cineva, acela ar fi Richard Thompson. Este un cunoscut fotograf de mașini și fotografiază tot felul de mașini de epocă și supermașini în cele mai frumoase locații din lume.
 
Care este cea mai bună memorie a ta legată de mașină?
Cea mai bună amintire a mea legată de mașină este, desigur, una de la Nürburgring. Nu în propria mea Mazda MX5, ci când am ajuns să mă urc eu însumi la volanul unui Porsche clasic. Aceasta este o experiență pe care nu o voi uita niciodată.
 
Ce face ca o zi de lucru la E&R Classics să fie atât de distractivă pentru tine?
Ceea ce face ca o zi de lucru la E&R Classics să fie atât de distractivă pentru mine este că pot lucra cu mașini clasice speciale în fiecare zi. Este întotdeauna o surpriză pentru mine în ce fel de mașini clasice vin. De la un Austin Healey restaurat, Jaguar E-Type sau Mercedes-Benz Pagoda la un Volkswagen Beetle Cabriolet sau Citroën 2CV. Fiecare mașină clasică are farmecul ei și acea diversitate o face întotdeauna o provocare pentru mine.